Byastigen

Byastigsbroschyren 2019 täcker både Hitis och Rosala, i broschyren finns även händelsekalendern för 2019. Du hittar den i elektroniskt format här:

Svenska

Suomeksi

In English

På kartan nedan hittar du punkterna som ligger i Hitis kyrkby.

Sankt Andreas kyrka

Hitis kyrka stod färdig 1686 och är den näst äldsta träkorskyrkan i Finland. S:t Andreas är fiskarnas skyddshelgon.

Adress

Hitisvägen 2
25940 Hitis

Holmströms Lanthandel

Holmströms lanthandel är Hitis bybutik. Aktuella öppethållningstider finns på butikens Facebook-sida.

Adress

Hitisvägen 20
25940 Hitis

Kontaktuppgifter

02 46 66 760
holmstroms.lanthandel@gmail.com

Vikinne Pub & Café

Vikinne är ett litet café med alkoholrättigheter som finns i samma utrymmen som Holmströms Lanthandel. Aktuella öppethållningstider finns på Vikinnes Facebook-sida.

Adress

Hitisvägen 20
25940 Hitis

Brandstationen

Hitis Frivilliga Brandkårs nuvarande brandstation togs i bruk 2017. Den är belägen bredvid gamla förbindelsebåtsbryggan i Vikare.

Adress

Vikarevägen 75
25940 Hitis

Aurora

Aurora är en färja med plats för ungefär 52 bilar som går mellan Kasnäs och Långnäs i Rosala. Auroras tidtabell hittas här.

Hitis bibliotek & byainfo

En servicehelhet med byainfo, hantverksbod samt ett litet, vackert och stämningsfullt bibliotek i samma hus som Hitis folkskola var förr. Böcker finns på både finska, svenska och engelska.
Byainfo-verksamheten är ett projekt som genomförs i samarbete med Hitis byförening och stöds av EU (Leader) samt Svenska Kulturfonden. Vi svarar på frågor och sprider information av intresse för alla som i någon form har anknytning till byarna i området, såväl fast bosatta som semesterfirare och tillfälliga besökare. Byainfons helpdesk betjänar via e-post även utanför öppettiderna.

Adress

Stormnäsvägen 28
25940 Hitis

Öppethållningstider

Tisdag 11-15
Onsdag 11-15
Torsdag 16-19

Kontaktuppgifter

Vardagar 9-18 bibliotek.hitis@kimitoon.fi
Under öppettiderna tel. 044 066 4718

Backom Café och Pub

Backom Café öppnades 1994 mitt i Hitis kyrkby, och två år senare öppnades även puben. Caféet och puben är öppna under sommarmånaderna, och fungerar som en naturlig samlingsplats för såväl bybor som sommargäster. Backom är riktat till alla åldrar, och här erbjuds lunch, glass, kaffe, öl och cider samt andra drycker och tilltugg i mån av möjlighet.

Adress

Hitisvägen 19
25940 Hitis

Kontaktuppgifter

info@backomcafe.com